[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله به رنگ صبح
محققان در پژوهش تازه دریافتهاند محدودکردن مصرف یک اسید آمینه الزامی به نام «متیونین»، که به وفور در گوشت قرمز و ماهی یافت میبشود، میتواند شدت پیری را افت دهد و به محافظت در برابر بیماریهایی همانند سرطان پشتیبانی کند. دانشمندان برای مطالعه دقیق این نوشته، یک روش تازه ابداع کردهاند.
بر پایه گزارش نیواطلس، اسیدهای آمینه بلوکهای سازنده حیات می باشند، اما به نظر میرسد همه آنها به یک اندازه برای سلامتی طویل مدت ما سودمند نیستند. محققان دانشگاه ویلنیوس لیتوانی با تمرکز بر یکی از اسیدهای آمینه الزامی به نام متیونین (Methionine) به نتایج شگفتانگیزی دست یافتهاند.
تأثیر افت مصرف اسید آمینه بر پیری و سرطان
متیونین برای فرایندهای مهم بدن همانند رشد و ترمیم بافتها الزامی است. این اسید آمینه این چنین نقطه اغاز برای ساخت یک مولکول خاص به نام SAM است که با افزودن «برچسبهای» شیمیایی به DNA، کارکرد ژنها، مغز و متابولیسم بدن را کنترل میکند. این فرایند که متیلاسیون نام دارد، نقشی اساسی در پیری و ابراز بیماریهایی همانند سرطان ایفا میکند.
درحالیکه افتمتیونین میتواند زیان اور باشد، مطالعات نشان دادهاند که مقادیر بیشازحد آن نیز با بیماریهای قلبی، التهاب و برخی سرطانها مرتبط است. این اسید آمینه به وفور در گوشت قرمز، ماهی، تخممرغ و برخی آجیلها یافت میبشود و در روبه رو، میوهها و سبزیجات مقادیر کمتری از آن را دارند.
تا پیشازاین، بازدید دقیق تأثیر متیونین بر فرایند متیلاسیون در سلولهای زنده زیاد دشوار می بود. اما محققان دانشگاه ویلنیوس برای اولینبار در جهان، یک روش دقیق برای این کار ابداع کردهاند. آنها با مهندسی یک آنزیم، موفق به ساخت نسخهای مصنوعی از متیونین شدند که دارای یک «برچسب» قابل ردیابی است. این کار به دانشمندان اجازه میدهد تا الگوهای متیلاسیون را بهصورت آنی در سراسر ژنوم یک سلول زنده نقشهبرداری کنند.
این فناوری تازه به ما فهمیدن عمیقتری از فرایند پیری و سرطان میدهد که تحقیقات قبلی نیز آن را قبول میکنند: مطالعهای در سال ۲۰۱۳ نشان داد که محدودکردن ۸۰ درصدی متیونین در رژیم غذایی جوندگان، طول عمر آنها را افزایش میدهد و پیشرفت بیماریهای مرتبط با سن را کُند میکند. این چنین در پژوهش فرد دیگر اشکار شده است که سلولهای سرطانی برای رشد، به مقادیر زیاد بیشتری متیونین نسبت به سلولهای سالم نیاز دارند.
یافتههای پژوهش تازه در Journal of the American Chemical Society انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
[ad_2]





